24 June, 2010

Letterssssss...where r u??

Salam Semua...

Semalam ibuku dibenarkan pulang dari hospital..ku dpt berita nie dari kakak ku sndiri..alhamdulilah..shat sudah ibuku..Mak jgn luper mkn ubat yerk..hehehe..

Selama beberapa arinie ku jadi x tntu arah..Wat mse nie ku menunggu surat sampai ke rumah dari pihak U..ku tggu2 x smpai2 jua..Ku sgt2222la confius..Ku tnyer kwn2 ku surat dr U dh smpai ker?n then sestgah yg depa ckp U sndri akan anta ker umah n sesetgh depa ckp lak kena print sndiri..aiyoyoooo...cmner nie..dh la nk kne settle kan dlm semggu nie..huhu..mggu depan dh kne dftar..Confiuusss...wei sape yg kne dftar mggu depan tlg help ku selesai kan prblm nie sme2 leh?

21 June, 2010

Hari Bapa 20/6/2010 :( :)

Salam Semua

First ku nk wish Happy Father 's Day 2 my dad (Ruslan Ismail)..Soe ayh x dpt nk berikan aper2 just doa dari anak mu smoga shat n dimurahkan rezeki..Byk perkara yg terjadi dlm kehidupan ku pada tanggal 20/6/2010 nie..ader berita gembira n ader gak berita sad..


Sad News : Ku dpt berita nie dari kakak ku dlm kul 10a.m..Dia kate mak msuk hospital..Ku tnyer naper?Wayar kat bhgian leher mak dh tercabot..Darah keluar bnyk..terkejut ku mendengar berita 2..lekas2 ku tipon Moksu ku yg mase nie ader kat umh kat Teluk Intan..Moksu kate leher mak wat mse nie ditampal ngan kapas supaya darah td x kuar..Moksu ku pesan wat bnyk bersabor doakan mak xder aper2 yer..
Lepas 2 Ku tipon adik bongsu ku tnyer cmner bnder 2 leh terjadi..n dia story dia kate mse 2 mak tersedar dlm kul 4 pg..mak kami pggil ayah kami smbil menjerit "Ayah aper yg basah kat bantal nie" n ayh ku lihat darah kuar dari leher mak ku..Cepat2 ayah ku pggil kakak ku tok bawak mak ku ke Bilik Kecemasan di Teluk Intan..Mse nie mata ku dh berair..huhu..mak tabahkan ati yer n kuat harungi keadaan nie..
Aku,kakak ku cadang nk balik ke Teluk Intan time 2 gak tok jenguk mak tp masalahnyer kereta xder..kereta yg ader kat KL ader kat kpg..dugaan2 cz xder sape2 yg ader kete wat mse 2 (~~) ..Mak kami bkn xnak blk cume xder knderaan..huhuhuhuhu


Hapy News : Mayb nie adalah hadiah dari ku tok my dad..Ku diterima masuk ke Ijazah Sarjanamuda Teknologi Maklumat dengan Kepujian (Sains Maklumat)..Sebenarnyer cz nie jauh tersasar dgn per yg ku stdy sblm nie..tp niat ku tok stdy n tnjukkan kat kat fmily ku..ini adalh impian ku n jugak family tok lihat ku stdy smpai menara gading..Geng2 Qazama yg len ader gak..Dlm geng kami 3 org apply U n 3 org lg x..Yg apply U semua dpt further Masz(UPM (Bachelor in Kaunseling)), Anom lak(UTHM (Sarjanamuda Teknologi Maklumat)) n ku sendiri kat UKM..Syukur kehadrat Ilahi..

21/6/2010
Hari nie mak ku dibawa ke bilik pembedahan untuk menyambung kembali wayar yg baru pada leher beliau..Mak kami semua rindukan mak..Semoga Allah lancarkan pembedahan ibu ku arinie..

**Wayar kat leher mak ku sbnaryer adalah Wayar tok mencuci buah pinggang..

17 June, 2010

Nak Story APeryer???

Salam semua..

dh lame ku x updated blog nie..lame ker rse2 dekat semggu lebih kot...emm..nk story about what yer(bhase rojak)..Ku bgun pg td dlm kul 6.25a.m adik ku call..Dia bgtau kat ayah Mak dh msuk bilik operat tok wat operation mata..Doakanlah ibu ku slamat..Nk story sebelum nie ibu ku pernah operat gak akhir tahun lepas mata sebelah kiri..tp ibu ku kate lepas opertion mata still x nmpak gak(kecewa)..Arinie ibuku operat mata belah kanan lak..Doktor kate selapot mata belah kanan dh menebal ke tahap 50 kalo x wat operat ceapt bebola mata hitam akan jd putih/pecah n time 2 sakit x leh ceritala..kalo nk operation pon enthla..phm2 sndirila.Dekat 2 mggu ibuku berader kat dlm wad tggu giliran tok operat..ramai x ramai jgn ckpla..setiap mggu ader jer patients operat..

Ya Allah Ya Tuhanku engkau tabahkanlah hati ibuku,panjangkanla usia ibuku dan limpahkanla rahmat dan keberkatanMu ke atas diri ibuku..
Lindungilah ibuku dr sebarang malapetaka dan bahan bencana di dunia dan akhirat..
Semoga ibuku selamat menjalani pembedahan mata hari ini. .

Amin..Ya Rabbal'Alamin...

Semalam meeting about a new Website 4 BPPA bhgian ku bekerja skrg nie..truely have a two choises a new Website..Website first Syam second Aku..Syam bertemakan color merah n ku wrna biru+hijau..Sebelum nie Website yg lame pon wrna biru gak but ku ubh kepada biru len..hehe..kalo nk tnjuk x dpt kot..jap t ku upload k..ehh mane boleh nie rahsia kerajaan..soee..Di akhir perbincangan website ku dipilih bg website yg terbaru..Syam pon terpilih gak..Website kami akan dicombine kan menjadi 1..kalo nk tgk kena tggula cz bru pemilihan website kan..So input2 blm diberi lg..so wait n c..

Semalam result adik bongsat ku keluar..Dia stdy kat PSAS behrang..Walaupon ader yg gagal tp ku bersyurkur pointer dia naik dr sem 1 dulu..walaupon(brape byk walaupon daaa) dia x mnat kos 2 tp dia stdy gak..Dia nie mempunyai semangat yg kuat n berdiri di atas kaki sndiri n 1 lg ku tgk dia ni mmg tabah..X macm kakak dia nie cepat putus asa n x ttp pendirian..huhu..emm..TAhniah Acuya..T usaha lg yerk..Tnjukkan pada semua yg acuya leh wat..Caiyok..Caiyok..

08 June, 2010

Misha oh Misha

Salam Semua

Dh lame Ku x update blog ku nie kan..K Arini ku nk bercerita about aper yer..emm..tggal 2/6/2010 adalah detik hitam kakak(kaklang) ku diatas pemergian Misha yang tersayang..Sebelum pemergian Misha akak ku ader bawak Misha ke Terengganu n KL utk menjeguk keluarga masing2 di kampung..Misha ni jenis yg sgt aktif..Selepas bercuti 3 hari 2 malam di kampung msg2 keesokannya akak ku blk2 ke Johor tok laksanakna kan tugas(kerja)..Pagi selasa akak ku x sedap ati melihat Misha yg senyap ajer di 'bilik' dia..Pagi 2 jugak la akak ku bawa Misha ke klinik berdekatan..n then doktor yg merawat Misha 2 bgtau Misha dh teruk cz badan dia dh sejuk sgt2..akak ku bawak Misha blk umh n tgk2 Misha senyap n x bergerak..Sah la Misha dh pergi meninggal kan kami semua..cepat2 akak ku telipon kami yg pada mse 2 msing2 ngah berkerja..Berjujuranla air mata kami..Yg sgt2 terasa atas pemergian Misha adalah anak buah ku yg pertama yg berusia 4tahun..Ya Allah cuma Allah saje yg tau kesedihan ank buah ku Itu..setiap pelosok umh dia mencari Misha..slalunyer lepas blk scoll dia akan bermain2 ngan Misha smpaila kemalam..Lepas blk dr scoll petang 2 Qimi(ank buah) cepat2 follow ayh dia kebumikan Misha kat belakang umh..Lepas kejadian 2 akak ku tekad nk beli lagi seekor like Misha tok jd penganti di kala sunyi..
Buat alang bersabor la yer..

FoLLoWerS