20 August, 2010


Salam..
selamat berpose kepada kawan2ku semoga Ramadhan kali ini membawa 1000 kebaikan n manfaat ke atas diri kite yer..dh ari yg ke-10 kite berposa kan..ader yg x pose ker?bg wanita ku fahamla but a Man..?emm.but at here ku xnak sembang sal pose or what but ku nk cerita sal PTPTN nie..
tersebut la kisahhhhh,hehehe..pg td bermulanya penyerahan dokumen2/borang2 PTPTN di Pusanika yg terletak di Auditorium Siswa/wi di bawah cafe..pnjang giler..hehehe.besala nk memenuhkan ruang bacaan ku..hehehe..Sesampainyer ku kat Pusan dlm kul 9,ku lihat ramainyer org atau dikenali sbagai peminjam2..

kat cni ku nk story cikit hal/kejadian pg td..amat mengecewakan la..emm..kawan2 ku dihalau blk disebabkan perangai depa yg seakan kebudak-budakan..mane xnye org suruh beratur ader lak yg pergi bertolak..mcm budak2kan..emm..termasukla aku but ku menurut perintah jer..org suruh beratur ku beratur la..sampai pegawai kat c2 pon hangin 1 badan sal depa nie..pengajaran kit cni supaya bertindak mengikut arahan..dh org suruh beratur pandai2la beratur ni nk bertolak2 lak..ape kes?kate dh pegang janji sbagai Mahasiswa/Siswi Ukm..but still x berubah..ader yg datang kul 7 pon x dpt msk gara2 sikap x prihatin depa nie..


an mungkin ader hal len kot depa kne halau..dlm firasat ku la depa kena halau nie sbb mase x cukup bg org2 PTPTN tok checkout borg2 depa..kalo pegawai2 bg depa mskkkkkk non-stop,gamaknyer org PTPTN 2 kne keje smpai mlm la kot kan..depa keje smpai kul 4pm jerla..cz 2 kot kan..yg rest kne smbung hantar sok..so sok pandai2la dtg awl n beratur k..

Ude minggu nie org x dpt blk cheras cz ader program kat kolej..cian uder kan..but dont sad cz adikmu otw smpai..so dapatla berbuka same2 yer..

k la kawan2 ku nk rest jap..penat bgun pg td..Salam

11 August, 2010

Ramadan Menjelma Kembali..

Salam..

Sekejap jer rasanya kan..Rasa kite nie bru je raya..Masa sekarang sangatla singkat..Korang pon faham pe petandanya kan..Lu Pikirla Sndri(tagline Nabil)..

Ni luahan ati ku..korag rase x kite nie bnyk dosa(bg aku bnykla..huhu)??Rse x tertanggungkan..Sedangkan Rasullullah yang pure,x ada dosa langsung pon terasa sgt sakit bler ditarik nyawanyer..Apetah kita yg dosa bertimbun2 nie..Subhanallah..

Ku rasa Gunung Everest pun x standing dgn dosa kita kan..Bkn nk kata bnyk la..Itu kita sndiri tau,yg sgaja wat(pembuangan bayi),Yang tak tau??Maksud kat cni bkn yg x sgaja wat..Maksudnya kite sndiri x perasan yg kite nie dh ‘tempah’ 1 lg titik hitam kat hati kita kan..Cth:perkataan yg kite sebut,kite x tau org len terasa ke x dgn perckpan kite kan..

Wat kawan2 ku yg di luar n sesape ajer la mengenali diriku nie,first ku nk mintk maaf dari hujung rambut smpai ke hujung kaki jikalau ku der terkasar bhsa,terlepas ckp,bergurau x bertempat or mcm2la ku hrap maafkanla daku yg lemah nie yerkk sempena bulan Ramadhan yg penuh dgn keberkatan nie..MAAF SKALI LAGI..Dulu Cikgu ku penah berkata,maafkanla semua org sblm tidor.Walaupon ssh at least try..Insyaalah lama2 leh maafkan..

One more,lps solat je jgnla lipat telekung dulu..Selain aminkan doa imam,doala tok dr sendiri sedikit sbnyk pon.Kalo aku peh jer solat ku doakan utk semua muslimin n muslimat supaya dosa mereka diampunkan dan diberi kesejahteraan dunia n akhirat..Bnyk pahala 2 tau..Disini bkn utk menunjuk-nunjuk but nie mmg aku..Selain 2 jgn lupa doakan kesejahteraan kat Mak Ayah sendiri tau,kalo yg luper 2 mmg nk kene la..Huhuhu..

Sehari sudah ku berpuasa arinie,diriku rase tenang skali..Alhamdullilah..Sok jgn luper pose lg n jgn cube2 ponteng pose tau..Kalo org len x nmpak Yang Maha Esa Nampak..Oopss b4 4get sahur jgn ditinggalkan kerana kat ctu pon ader pahalanyer..yg x pernah bersahur 2 cube2la ringan2kan mata 2 n cube nikmat bersahur bln Ramadhan nie..

**Mak n Ayah ra x dpt nk blk Perak cz mse n cuti x bnyk..Kalo blk pon ra blk umh ude..temankan dia..N ra hope kite jumpe time raye t k..tahun nie semua blik Perak..bestnyer dpt men2 ngan ank buah yg comel2..

09 August, 2010

emmm..bored..

Salam..

Hai kawan-kawan..berjumpe lg kite di dalam rancangan bloggest..hehe..boring sangat2 kan..emm..mcm ku gak la..bnyk bnder ku x updated like Blogest nie terutamanyela,second my homework..huhuhu..sedihnyer..exam nk dekat dh nie..stdy x msk per..cmner nk wat nie...Ya Allah tolongla hambamu ini Ya Allah..

Jam ditangan aku skrg menunjukkan kul 2.35am..korg rse x pe yg ku rse??time 2 sleepppp la..pe lagi kan..k la..ku sje2 je updated blog nie cz ader yg wat permintaan(Naz..kantoi..)..hehehe..

9 n Assalamualaikum..

FoLLoWerS