28 February, 2011

Penghujung February

Salam..


ke hadapan kawan2 ku,bulan nie adelah bulan penamat iaitu 28hb-02-2011 kan..thun depan kite msuk 29hb/2..sebernarnyer sape yg arijadinyer pd 29/2 dia akan sambut 4 thun skali kan..huhu..tp nk wat cmner kan..emm..saje jer nk updated blog ku nie..dh lame x updated..sbnarnyer mggu lepas ku sgtla bz dengan KoKurikulum dekat UKM nie..sabtu 26hb aritu ku g Stadium MBSA menyaksikan(skema) perlawanan antara UKM dan juga pasukan2 yg len.pg 2 UKM telah menewaskan Juara bertahan iaitu MBSA..round ke2(petang) lak UKM menang..UKM berhempas pulas melawan Segamat VC..perlawanan tok malam lak x sempat nk tgk cz masing2 nk blik UKM..ahadnyer pon ade game gak tp semua x jadi nk g so xtau sape yg menag keseluruhan..dgr kate pasukan yg menang akan membawa pulang wang sbnyak RM5000..emm..ape2 Pon tahniah kepada Pasukan UKM kerana mengharumkan lg U nie..

24 February, 2011

Selamat Malam

As salam Semua


sje2 je nk post..smggu skali ku updated Blog kan..emm..bukan membusy kan diri tp mmg dh bz nk wat cmnerkan..emm..bulan nie aderla bulan tok dak2 U stdy Maut tok Midsem..so aku pon salah seorg yg terkena tempiasnyer..huhu..sbb 2 ku katekan ku mmg bz dgn asgmnt,projek n midsem bulan nie..huhu..sabor jela yer..

K la aku nk tdo dulu..Selamat Malam..

17 February, 2011

Sakitt..

Salam..


Gambaran sahaja

Seminggu ku x update blog ku kan..bukan per ader masalh ckit dgn ternet di U ni..dekat 3 ari ku xdpt on9..k skrg ku nk menerangkan kenapa ku x dpt update blog ku nie..


Kehadapan kengkawan ku disini ku ingin mengatakan bahawasanyer aku telah jatuh sakit dekat 3 minggu..minggu ke3 adalah cabaran bagiku kerana aku x dpt jalan dengan pantas disebabkan ku terlalu aktif (bola tampar) dan x menghiraukan kesihatan ku slama ini..pada 15hb/2 aku telah pergi ke klinik Dr.Azmi di Bangi dan Dr. telah beri ku suntikan di pinggang..ku dikenakan bayaran sebanyak RM52..time 2 ku pikir mahalnye ubat 2 tp nk wat cmner skt punya pasal..byar jugaklaa..mase 2 ku ader kerja (research) di Rawang..tanpa menghiraukan pinggang ku nie ku gagahkan jua tok g wat research berkenaan dlm keadaan ku yg x seberapa..nasib baik ahli group ku prihatin dgn keadaan ku..thanx kepda Yan, Masz, Lin, n Zeemah..thanx bnyk2 yer..skrg alhamdullilah ku leh berjalan laju sedikit berbanding sblm nie..


kat bawah nie ubat yg aku dpt dri doktor..


ubat wrne orange 2 tahan sakit, yg putih 2 rest otot, yg cream 2 ubat tok sapu kat pinggang..





Karangan yg x seberapa..

09 February, 2011

Good Night

Salam..


arinie lapar sgt2..huhu..g terjah kedai mkn kat seksyen ??..huhu..xtau nama tempatla..Pika ckp Kedai kayu cz design dia diperbuat dari Kayu..btol ker..hehe..arinie ku kuar mkn ngan kawan..Mase kat diploma x rapat sgt but now leh dikatakan dia nie pon gile2 gak orgnyer..Thanx CT(Hannah Damia) cz temankan ku mkn td..sedap kan mknan kat kedai 2..sok kite g lagi yer..hehehe??arinie ku mkn Bihun Tomyam + Sirap Limau..fuHHH!!!meleleh air hidung dibuatnyer..sdap...Time ku tulis entry nie pon dh meleleh air liur..ekekeke..


 



x sempat nk snap pic td..lapor bangat smpai luper nk snap..iras2 mcm niela tomyamnyer..


k la..sje je post tomyam nie wat korang jelous..hehee..yum yummm...
As salammmmmm....

08 February, 2011

Ajaib Sungguh

Salam..


No diawal digit 

Ramai yg berlumbe2 tok menjadi yg petama..


Tahun ini mempunyai 4 tanggal unik: 1-1-11, 11-1-11, 1-11-11, 11-11-11. Sekarang cuba ini: ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda dicampur dengan umur anda tahun ini.hasilnya pasti =111...nice Cth : 76+35=111....78+33=111... Subhanallah...mmg unik

07 February, 2011

Al-Kisah..ToiBBB

kisah yg menyeramkan...


Petikan Hantu Mak Limah..




Ada satu mlm tu Tipah balik dari tiusen kena naik bas. Leceh betul,dah la ngantuk! Biasanye pakwe Tipah yang jemput tapi dia ada hal pulak hari tu. So dengan perasaan boring gila babas, terpaksalah Tipah menapak ke bus stop berhampiran.Masa tu lebih kurang pukul 11 malam. Orang lain takde,Tipah sorang ajer. Takut gak tau!
Tunggu punyer tunggu?dari jauh Tipah dah nampak sebuah bas yang bergerak slow motion cam orang jalan kaki lenggang kangkung jer lagaknya. Maleh lak Tipah nak pikir ngapenye? yang penting nak cepat sampai rumah. So, Tipah tahan ler bas tu tapi ngengada tu, ta nak berenti la pulak. Tipah tak kira? terus jer Tipah lompat naik ke dalam bas tu.Yang peliknya,ngape lampu luar dan dalam tak nyala?
Tipah peratikan takde penumpang lain, terus Tipah duk kat kerusi blakang sekali. Lepas dah duduk tu? Laaa baru Tipah perasan yang bas tu bergerak tanpa drebarnya. Alamak! konduktor pun tak de gak. Maknanya takde sesapa dalam bas tu melainkan Tipah jer. Apalagi Tipah rasa seram sejuk ler?
peluh jantan mula memercik dan nyaawa rasa nak melayang. Seram sungguh rasanya.Dalam masa yang sama, Tipah terdengar pulak bunyi orang bernafas kuat? Menyaspenkan sungguh jiwa dan raga Tipah. Adakah bas ni dibawa oleh Han?? Adakah kondukturnya To?.? Adakah?adakah? Aarrrghhh ! ! ! Seramnye, ngerinye, takutnye, sadisnye, kejamnye !

"Tt?tolong?toolongggg!" Tipah melontarkan segala suara yang ada.
"Hoiii!!!!..
Apsal terpekik pekik nih??" Sergah satu suara dari blakang bas.
Alahaiii, sapa pulak tu ? Tipah memberanikan diri menoleh. Ceh! Rupa-rupa nyer drebar sama konduktor tengah tolak bas tu laa?rosak enjin dia. Patut la slow aje?patut pun tak der drebarnya? patut sangat laaa pun Tipah rasa tertipu.

Hehehehehe... malu Tipah tau!


* TIPAH TERTIPU DAA *

kemBali Sudah..

Salam..


kembali sudah ku arinie tok mengatakan boring...huhu..sbb pe sbb ku pon x tau..mood tok stdy xde lg nie..pdahal mggu depan dh mid sem..tkot n risau cume Allah je yg tau..
cuti selama seminggu ku hbskan dengan bermain ngan anak buah ku yg tomey..tok pic ank buah ku wat mse nie xder lg cz blutoot kat laptop ku nie problm so wait n see jela yer..insyallah dlm mse terdekat nie..
napela ku 'rajin' sgt g kelas BI nie..?korang tau nape?leh tell me ckit..


kat bawah nie kira2 :
1 minggu ader 2 kali kelas BI(Isnin dan Rabu)..
kalo 7 minggu bersamaan dengan 14 hari kelas BI ..



kalo mengikut kira2 kat atas mggu pertama smpai mggu ketujuh nie ku rse ader la dlm 5 kali je ku dtg BI..cmne la nk ilangkan penyakit malas dalam diriku nie..huhu..

**KEPADA MUHAMMAD ZAKI HOPE ANDA SIHAT WALAFIAT..**

FoLLoWerS