28 March, 2011

As salam..


bermula pd 24-27hb Mac di KKM,UKM Bangi

mesti korg tnyer nape dh dekat semggu ku x updated blog kan..emm..selama ku xder nie, sbnarnye ku ikuti  kursus Asas Pengadilan Tahap 1 yang diadakan kat Kolej Keris Mas UKM bangi..bnyk pengalaman yg ku timba dalam kusus nie..xdpt dilupakan kpd Referee En.Faisal n Encik x ingat name kerana mereka telah mengajar ku cara-cara untuk membuat isyarat2 tangan(bukan isyarat bisu 2 tau)..bg korg mesti ingat senang kan jd referee but bg ku sukar sedikitla..slalunyer kite leh condem referee kalo salah or anything kan but bila dh ader pengalaman jd Referee nie bg ku bertuah sgt..ku dpt bljar cara selok belok pengadilan nie..emm..alhamdulilah ku rase bersyukur semuanya berjalan lancar smasa kursus nie..kat atas nie ade sedikit pic sijil yg aku dpat ending kursus 2..

24 March, 2011

As Salam..

what's time now??12.41am kalo ikut jam akula..bukan pe aku bru blk dari training volleyball..arinie dalam sejarah training lewat gile camnie..huhu..ape lg kalo nk tdo mmg xlehla..so ku bek kesempatan nie m'updated blog..arinie training mcm nk rak..sakit tulang belakang ku..pe2 pon ku puas ati ngan pencapaian ku arinie..

so pg nie ader kursus Asas Pengadil tok Volleyball..semua kne datang..kursus nie mula dari ari khamis sampaila ari ahad..huhu..penat..main je lebh ku nie..stdy mcm ape..emmm...but it's ok..hope final leh dpt result gempaknyer la...huhu..kalo ku x updated blog 2 paham2 jela yer..

that all for today..see yaa..

p/s: ingat sikit stdy 2..jgn dok syok men game jer..t terabai lak akedemik 2 t..

23 March, 2011

TempLate

As salam...


setelah lame ku idamkan template blog yg sesuai tok aku..hope template tok blog ku skrg nie leh kekal lame..slalunyer setiap 3 tau 4 bulan ku tukar template bru..semenjak wujud blog ku nie(2009),dah 4 kali ku tukar template..emm..besala manusia kan x puas ati dgn ape yg ader..termasuk gak ku..


k la ku nk msuk tdo dh nie..pg nie ader presentation lg..lepakss je ku nie kan..hope korg jgn jd mcm aku sudah..huhu..melarat-larat penyakit MALAS ku nie..pepe pon cauuu...

22 March, 2011

kisah Hari Ini

As salam semuaa..

arinie ku nk habaq sat, nk habaq pe yer..huhu..x reti nk ckp utara laa..k kembali pada asalnyer..korg rse2 la kan elok atau x ku kekalkan bG blog ku nie..bukan pe ku sndri pon dh rse borg ngan bG blog ku nie..kalo ade pendapat yg nk dkongsikan habaq mai nooo....hehehe..

1 hari nie aku x g kelas..huhu..cume kelas petang kul 5-7 nie je aku attend bukan pe arinie group ku kne present sal subjek Etnik..leh than gak la dgn permulaannyer..nk citer ckit..aku pegang Microfon td dh ok n cakap pon cam besa n then dak2 len gelakkan ku..aku xtau depa gelakkan pe n aku pon tumpang skaki gelak..hahaha(giler per)..abeh jer present td aku tnyer kawan ku nape depa gelak mse aku present td?n then kawan ku royaq yang mu g bentang mcm nk cari gaduh awatnyer..dh la muke mu pon mcm pengganas lgsung x senyum..hoho..aku pon terdiam n terpikir???btol ke aku bentang ngan gaya cam2??huhu..Anda bayang kanlaaa...

bayak pula arinie nk digebangkan yer..emm..ok dari pg td aku ngok Video IniAnwarHadi n Matluthfi90..saje ku bezakan antara dua nie..hehehe..boleh dikatakan mereka nie ader cara yg tersendri..yg IniAnwarHadi kbnyakkan video dia nie berksahkan tntg nasihat..that my opinion..yg Matluthfi90 dia nie bg ku leh pelbagaikan lawak dengan bahan yg dia ader..kalo nk tau g youtube n taip name depa nie k..grenti x kering gusi gelak..hahaha..
kat bawah nie ku share kan ckit video tok tontonan anda k..

nie video Matluthfi90 yg terbaru


nie video Matluthfi90 tahun lepas



ini lak video IniAnwarHadi







17 March, 2011

Cuakkk..

As salam..


kawan-kawan, rakan-rakan, ibu bapa saya tolong doakan kelancaran presentation pd pagi nie yer..ader dua presentation tok pagi nie iaitu Persampelan dan Analisis Data dan juga Pengantar Sains Sosial..berdebo je aku pg nie..huhu..

15 March, 2011

BZZZ

As salam..


 


keje x siap dh gatai2 nk updated blog yer..2 la aku..wat sparuh keje..emm..skrg leh dikatakan semua subjek ku bek sem nie semua ader keje(assigment)..huhu..penat badan..x abeh ngan keje aktif lak ngan KoKe(bola tampar) lak..bukan 2 je, aku dipilih tok jadi Exco PERMADARI tok tahun depan lak..padahal ku xnah datang perjumpaan tau meeting nie,tut2 name ku disenaraikan..huhu..keje berat bertambah..huhu..itula aku..emm..ape lg nk dicoretkan kat cnie yer?emm miggu nie ade lak aktiviti tok Blok..huhu..terlibat jugak..cmne la nk bhgikan mase nie..help mee....



12 March, 2011

KelEBihan Berselawat

As Salam


KELEBIHAN BERSELAWAT

Rasulullah s.a.w. telah bersabda bahawa, "Malaikat Jibril, Mikail, Israfil dan Izrail A.S. telah berkata kepadaku: Berkata Jibril a.s.. : "Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke atasmu tiap-tiap hari sebanyak sepuluh kali, maka akan saya bimbing tangannya dan akan saya bawa dia melintasi titian seperti kilat menyambar."

Berkata pula Mikail a.s.: "Mereka yang berselawat ke atas kamu akan aku beri mereka itu minum dari telagamu."

Berkata pula Israfil a.s.: "Mereka yang berselawat kepadamu akan aku sujud kepada Allah s.w.t. dan aku tidak akan mengangkat kepalaku sehingga Allah s.w.t. mengampuni orang itu."

Malaikat Izrail a.s. pula berkata : "Bagi mereka yang berselawat ke atasmu, akan aku cabut ruh mereka itu dengan selembut-lembutnya seperti aku mencabut ruh para nabi-nabi." Apakah kita tidak cinta kepada Rasulullah s.a.w. .? Para malaikat memberikan jaminan masing-masing untuk orang-orang yang berselawat ke atas Rasulullah s.a.w.

Dengan kisah yang dikemukakan ini, harap kita semua tidak akan melepaskan peluang untuk berselawat ke atas junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w.. Mudah-mudahan kita menjadi orang-orang kesayangan Allah s.w.t., Rasul dan para malaikat...

09 March, 2011

FrenzyFM

Salam..







dh 2 minggu ku x mengupdated blog nie..dikesempatan nie ku nk wishing bnyk2 kat FrenzyFm..terharu sgt2 kat Radio On9 Malaysia nie..tahniah kpd Admin iaitu Dakmuo yg telah memperbaharui FrenzyFm yg lame ke baharu..ruper2nyer penantian yg lame tok ahli2 Frenzy akhirnye tercapai sudah..tarikh 8-03-2011(3.30am) adalah tarikh bersejarah bg semua ahli2 frenzy kerana pd tarikh ini adalah tarikh bg kelahiran Frenzy yg baru..atau korang leh terus ke Link nie tok lihat perubahan yg ketara http://frenzyfm.my tok music on9 Malaysia


emm..xtau nk komen pe lg cz mate dh ngantok..selamat mlm semua..

FoLLoWerS